EP u plivanju: Kožulj, Puniski i Sanja Jovanović u polufinalu

U DANAŠNJIM kvalifikacijama na Europskom prvenstvu u Madridu nastupilo je četvero hrvatskih plivača, od kojih su se Gordan Kožulj, Sanja Jovanović i Alexei Puninski plasirali u polufinale.

Hrvatski rekorder Gordan Kožulj je na 100m leđno isplivao četvrti rezultat kvalifikacija (55.96) i poslijepodne će plivati za finale.

Sanja Jovanović je na 200m leđno imala deveti rezultat kvalifikacija (2:16.57). Da bi izborila finale mlada Dubrovčanka će u poslijepodnevnom polufinalu morati plivati na razini vlastitog i hrvatskog rekorda, koji iznosi 2:14.28.

Plasman u polufinale izborio je i Alexei Puninski u neolimpijskoj disciplini 50m leptir. Imao je 11. vrijeme kvalifikacija (24.67). Za finale će mu trebati rezultat na granici hrvatskog rekorda, kojeg drži Miloš Milošević (24.17).

Ante Mašković jedini u današnjim kvalifikacijama nije uspio izboriti prolaz u polufinale na 50m leptir. No, to se nije ni očekivalo od plivača koji je specijalist za male bazene. U kvalifikacijama je bio 21.

Po riječima direktora hrvatske plivačke reprezentacije Ivana Varvodića vrijeme u Madridu bilo je vrlo hladno, oko 11 stupnjeva celzijusovih, što nije pogodovalo plivačima.

Za hrvatsku je interesantan bio i nastup muških štafeta na 4x100 slobodno, jer su ove godine u Indianapolisu plivali 3:20.69, što je ih za sada drži na 14. mjstu među 16 štafeta koje će nastupiti na OI u Ateni. Bolje od naše štafete danas je u kvalifikacijama plivala štafeta Litve (3:20.50).

Pročitajte više