EP u plivanju: Puninski najbrži u kvalifikacijama na 50m leptir

POSLJEDNJEG dana Europskog plivačkog prvenstva u malim bazenima u kvalifikacijama su nastupila četiri hrvatska predstavnika. Najbolji rezultat ostvario je Alexei Puninski, koji je se prvim vremenom kvalifikacija ušao u popodnevno polufinale na 50m leptir.

Puninski je plivao 23.56 sekundi, što je za 30 stotinki slabije od hrvatskog rekorda kojeg drži Duje Draganja. Europski rekorder u ovoj disciplini Britanac Mark Foster bio je za 36 stotinki sporiji od Puninskog. Za očekivati je da će popodne Puninski izboriti finale, a tada bi, prema prikazanom u kvalifikacijama, mogao čak i u borbu za medalje. Dobar rezultat na 50m leptir popravio bi dojam koji je Puninski ostavio u dosadašnjem dijelu EP-a, na kojem je bio 10. na 50m slobodno, te 11. na duplo dužoj dionici.

Sanja Jovanović nije uspjela doći do svog trećeg finala u Beču. Nakon što je bila 5. na 100m leđno i 7. na 50m leđno, u današnjim kvalifikacijama na 200m leđno nije uspjela izboriti plasman u finale. S vremenom 2:11.24 završila je na 12. mjestu.

Od Anje Trišić nije se ni u snu očekivao ulazak u finale na 200m slobodno. No, ostaje dojam da je mogla bolje od 30. mjesta u kvalifikacijama, plivajući 2:04.68.

Pročitajte više