Epidemija ozljeda: Izgubljeni Popović i Vukić

TEŽAK poraz protiv posljednjih olimpijskih pobjednika nije jedino što zabrinjava izbornika Jasmina Repešu. Jučer se naime ozlijedio i Marko Popović koji prema prvim prognozama neće moći nastupiti u narednim susretima u skupini protiv Litve i Irana, a kako se sada čini on je gotovo sigurno izgubljen i za ostatak olimpijskog turnira.

Prkačin: Kako smo igali, dobro smo prošli!

Veliki je to udarac za hrvatsku reprezentaciju, iako je Popovićeva pozicija dobro pokrivena, momčad koja živi od zajedništva i pokrivanja suigrača, itekako će osjetiti izostanak svake važne figure.

Bol koju je Popović osjetio u stopalu tijekom uraganskog poraza od Argentine nije posljedica manje rupture kako se nadala liječnička ekipa reprezentacije, nego se radi o težem istegnuću stopala koje se ne može sanirati u kratkom periodu. Popović je već krenuo sa rehabilitacijom, a namjerava ostati s momčadi unatoč nemogućnosti nastupa.

Bio je neutješan nakon obavljene magnetske rezonance;

"Tri puta sam proklizao, tražio sam izmjenu, ali sudac me nije pustio. Za mene su Igre najvjerojatnije završene, ali ostat ću bodriti dečke do kraja. Navijat ću iz prvog reda.", rekao je Pop.

Liječnik naše reprezentacije Miroslav Smerdelj izvjestio je da Marko sasvim sigurno neće biti spreman za susrete u skupini, a vjerojatno niti za četvrtfinale. Istegnuće je bolno, fizikalna terapija obavljat će se u olimpijskom selu dva puta dnevno u najboljim uvjetima.

Prema onome što znamo o Marku Popoviću, neće se predati. Napravit će sve što bude u njegovoj moći, s pogledom na polufinale...

Šprem umjesto Vukića

Epidemija ozljeda proširila se hrvatskom delegacijom u Olimpijskom selu. Nakon utakmice Francuskom, na bol u kuku požalio se Ljubo Vukić. Magnetska rezonanca pokazala je rupturu u dva mišića lijevog kuka. Zbog velike boli i ozljede koja zahtjeva poseban tretman, Vukić neće moći nastaviti Olimpijski turnir.  Naš izbornik Lino Červar aktivirat će Gorana Šprema.

Zdravstveni problemi poharali su i naše stolnoteniusače; Ruiwu Tan u današnjem je meču s Austrijom istegnuo desnu nogu i ozljedio zadnju ložu. Nakon pregleda, utvrđena je ruptura stražnje desne lože sa krvnim izljevom. Liječnici su promptno započei s terapijom, obavljena je kompresija i krioterapija. Tamara Boroš obnovila je ozljedu desnog gležnja.

Još otprije ozljede su poharale našu tenisku družinu, pa su od nastupa odustali Ljubičić, Ančić i Karlović. Loše zdravstveno stanje, nesanica, bolovi u leđima i želučane tegobe u nastupa u B finalu dvojca na pariće udaljile su Vekića i Kušurina.

D.C.,M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više