Erceg: Kaliniću je drastično pala cijena

IAKO je Nikola Kalinić odlučio šutjeti za javnost, a poprilično je "šutljiv" i na terenu, oglasio se njegov menadžer Tomislav Erceg. Nekadašnji igrač Perugije i Ancone je za talijanski Tuttonapoli progovorio o interesu Napolija i Valencije te o Kalinićevom odlasku preko granice.

"Njegova cijena je pala", reći će Erceg što je izjava koja ne čudi. Napadač reprezentacije se muči na terenu, golovi ga nikako ne idu. Posljednji pogodak zabio je Zagrebu iz jedanaesterca, a iz igre Cibaliji u 22. kolu Hnl-a. Kale se od ubojitog strijelca pretvorio u asistenta, a Miroslav Slepička se u samo dvije utakmice izjednačio s njim po broju pogodaka iz igre. Osim toga, na ruku mu ne ide recesija koja je pogodila nogometne klubove pa danas mašu s osjetno manjim ciframa nego što je to bio slučaj prije godinu dana.

Prije nekoliko dana talijanski mediji su objavili kako je Napoli odustao od Kalinića. Navodno ne zadovoljava kriterije talijanskog prvoligaša pa su se okrenuli Robertu Acquafresci, napadaču Intera na privremenom radu u Cagliariju. Prema Ercegovim izjavama, čini se kako je informacija točna.

"Nisam razgovarao s čelnicima Napolija u posljednje vrijeme. Skauti kluba su ga gledali prošlog lipnja u Hrvatskoj. U prijašnjim utakmicama pokazali su interes za moga klijenta, ali otad me nisu kontaktirali", rekao je Erceg.

Prije nešto više od pola godine, Valencija je na stol stavila 7.5 milijuna eura, ali je Hajduku to bilo premalo. Kasnije se javio Lokomotiv iz Moskve sa cifrom od deset milijuna, no Kalinić je ostao na Poljudu.

"U siječnju prošle godine smo sklopili okvirni ugovor s Valencijom vrijedan 13 milijuna eura. Međutim, kad su Španjolci došli u Split imali su ekonomskih problema pa su ponudili samo 7.5 milijuna. Njegova cijena je drastično pala u odnosu na proteklih nekoliko mjeseci. Mali broj klubova može davati velike svote za igrače. Nakon tri prvenstva Kalinić je spreman za novi iskorak. Želi se dokazati vani, a Španjolska i Italija su najvjerojatnije destinacije."

Erceg kaže da je Kalinić po igri sličan Zlatanu Ibrahimoviću ili Diegu Militu.

"Tehnički je vrlo jak. Podsjeća na Ibrahimovića iako je Šveđanin jedan od najboljih igrača na svijetu. U usporedbi s njim je manje eksplozivan, ali ima jednak osjećaj za gol. Sličan je i Militu iz Genoe", zaključio je Erceg.

M.Pa.
Foto: Index, Joško Ponoš (Copix)

Pročitajte više