EURO 2020

Eriksen objavio fotografiju iz bolnice

Foto: Instagram / chriseriksen8

CHRISTIAN ERIKSEN (29) srušio se u 43. minuti utakmice Danske i Finske u Kopenhagenu u subotu, u prvoj utakmici skupine B Europskog prvenstva.

Sam, iz čistog mira i bez ikoga oko sebe danski je reprezentativac pao na travnjak, nakon čega su uslijedile dramatične scene njegove reanimacije. U boljem je stanju i oporavlja se u bolnici, a sad je putem Instagrama to potvrdio fotografijom na kojoj drži palac u zraku i porukom zahvale za sve koji se brinu. Izrazio je i podršku suigračima.

''Pozdrav svima. Veliko hvala na dragim i nevjerojatnim porukama i gestama podrške iz cijelog svijeta. Meni i mojoj obitelji znače puno. Dobro sam - s obzirom na okolnosti. Još uvijek moram proći kroz neke pretrage u bolnici, ali osjećam se dobro. Navijat ću za svoje suigrače u sljedećim utakmicama Danske. Igrajte za čitavu Dansku. Pozdrav, Christian'', napisao je na Instagramu.

Pomoć suigrača i liječnika 

Podsjetimo, Eriksen se u utakmici protiv Finske srušio bez ikakvog kontakta i udaljen od ostalih sudionika utakmice.

Joakim Maehle i Simon Kjaer su mu prvi priskočili u pomoć. Pravovremenom reakcijom Eriksen je spriječen da si u nesvjestici pregrize jezik i postavljen je u ispravan položaj, a potom su suigrači formirali krug oko njega dok ga je liječnička služba danske reprezentacije predvođena Mortenom Boesenom reanimirala.

"Kad sam došao do njega, ležao je na boku, disao je i osjetio sam puls. No onda je sve stalo. Počeli smo ga oživljavati i nakon nekoliko minuta smo, uz pomoć ostalih doktora, to i uspjeli. Prije nego što je otišao u bolnicu je sa mnom razgovarao dok je bio na nosilima", kazao je Boesen.

Pročitajte više