Eriksson: Capellova Engleska je jača od moje jer su igrači sazrijeli

ŠVEĐANIN Sven-Göran Eriksson, bivši izbornik Engleske , povukao je paralelu između sastava kojem je on bio na čelu od 2001. do 2006. godine i aktualne engleske reprezentacije pod vodstvom Fabija Capella.

Aktualni sportski direktor engleskog četveroligaša Notts Countyja odveo je "Gordi Albion" do četvrtfinala Europskog porvenstva 2002. godine, kao i četvrtfinala Svjetskog prvenstva 2006. godine, ali to nisu rezultati koji bi zadovoljili englesku sportsku javnost.

Erikssona je naslijedio Steve McClaren pod kojim je Engleska propustila kvalificirati se za Europsko prvenstvo u Austriji i Švicarskoj prošle godine, da bi uzde reprezentacije preuzeo Fabio Capello i ostvario impresivan niz od osam pobjeda u kvalifikacijama iz isto toliko susreta, što im je osiguralo plasman na SP u Južnoafričkoj Republici.

Eriksson smatra da sada Capello na raspolaganju ima bolji sastav od onoga koji je on imao prije tri godine, unato činjenici da su neki od igrača poput Davida Beckhama, Rija Ferdinanda, Franka Lamparda i Emilea Heskeyja zagazili u svoje tridesete.

"Engleska je sada jača, siguran sam u to. Igrači su sazrijeli, taman su u pravoj dobi za velike stvari. Većina najvažnijih igrača ima iskustvo nastupanja na velikim turnirima, što će zasigurno pomoći" rekao je Eriksson.

Što se tiče nastupa u Južnoafričkoj Republici Eriksson vjeruje da Capellova momčad ima potencijal za velike stvari.

"Igrači i menadžer su jako dobri. Sve je spremno za jako dobar rezultat sljedećeg ljeta. Doista smatram da Engleska može ostvariti odličan rezultat na Svjetskom prvenstvu."
 

Pročitajte više