Eriksson "izlajao", pa se pokajao

SVEN-GORAN ERIKSSON, izbornik engleske nogometne reprezentacije, nasjeo je na varku tabloida News of the World. Eriksson se u Dubaiju našao s reporterom  maskiranim u bogatog Arapa i izjadao se "šeiku" o pikanterijama njegovih štićenika, popularnih engleskih reprezentativaca.

Nakon što je pred neznancem otračao nekolicinu najeksponiranijih zvijezda, selektor je počeo gubiti i zadnje ostatke kredibiliteta u britanskoj javnosti. Osvanulo je tako da Sven misli da je Rooney nepopravljivo prgav i arogantan, Ria Ferdinanda smatra lijenčinom, a potez Chelsea, koji je Shauna Wright-Philipsa platio 30 milijuna, pogrešnim.

Eriksson nadalje drži da je Michael Owen nesretan u Newcastleu i da je na sjeveru Engleske samo zbog bogate plaće, a isto misli i za Davida Beckhama, koji se, po njegovim riječima, očajnički želi vratiti na Otok.

Uslijedila je lavina reakcija, priopćenja i demantija, a o navodnoj nesreći Owena i Becksa oglasili su se čak i predsjednik "Svraka" Shepherd i trener Reala Caro, demantirajući istinitost tvrdnji i vičući na sav glas kako su oni predani kubovima.

Posramljeni selektor, čiji je intimus Tord Grip izjavio da je Erikssonu ovo najveći šok u karijeri, navodi da je dobio potporu igrača o kojima je pričao. Igrači su i dosad bili jedni od rijetkih koji su ga štitili u javnosti, a nogometni savez ga je također uzeo u obranu.

Besramno bogato plaćeni Šveđanin i inače je često u raljama britanskog tabloidnog pakla, kojeg otočani gutaju u ogromnim nakladama. Zamjeraju mu se mizerni rezultati, koje uprkos sjanim pojedincima, ostvaruje sa reprezentacijom, optužuje ga se za preplaćenost, a u stopu se prate i njegove ljubavne afere s mnogo mlađim priležnicama, koje padaju na Svenov "šarm".

Z.A.

Pročitajte više