Eriksson: Nemam riječi kojima bih se obranio

GOSTOVANJE engleske reprezentacije u Danskoj još će dugo bacati sjenu na "najjaču englesku reprezentaciju u zadnje vrijeme". Poraz koji su Englezi doživjeli na stadionu Parken od čak 4:1 uzdrmao je Otok, a izbornik Sven Goran Eriksson priznao je da nema riječi kojom bi se obranio od poraza kakav su Englezi "čekali" dugih 25 godina.

Utakmica je bila izjednačena do 60. minute kada je engleski brod počeo tonuti. Dennis Rommedahl, Jon Dahl Tomasson i Michael Gravgaard u sedam minuta zabili su čak tri gola, da bi Wayne Rooney tri minute prije kraja smanjio rezultat na 3:1, a Soren Larsen stavio "točku na četvroku" - čisto da se ne bi mislilo da su ona tri gola bila slučajnost.

Engleski izbornik u intervjuu za ugledni Daily Mirror priznaje da nema riječi kojom bi opravdao katastrofu u Kopenhagenu, a mediji se pitaju je li 4,5 milijuna funti, koliko Eriksson godišnje prima, ipak previše za ovakve rezultate.

"Kad se izgubite u detalljima poput taktike, postave, agresivnosti i doticaja s loptom, događa se katastrofa." - izjavio je Šveđanin Eriksson i dodao: "Neću se pokušavati obraniti. Gotovo sve je bilo loše u drugom dijelu utakmice Bila je to potpuna katastrofa."

"Individualci su se trudili, no nogomet je igra u kojoj je najvažnija organizacija. Kolektivna igra uz nadopunjavanje igrača koji će trčati jedni za druge su najvažniji. Kada jedan počne trčati drugi mora pokriti prazan prostor." - podučio je engleski izbornik novinare, iako bi možda bilo pametnije da je to prije utakmice rekao igračima.

"Sve što su morali učiniti je održati formaciju. Volio bih da sam mogao zaustaviti sat i pozvati time out i reći im što da rade." - požalio se na igrače Eriksson.

"No, to se ne može u nogometu. Naravno, govorimo o prvih jedanestorici, a ako se promijene tri ili četiri igrača, snaga momčad oslabi." - dodao je.

"Nadam se da se ovo više neće ponoviti. Iako se radi o prijateljskoj utakmici, ovo nam se ne bi trebalo dogoditi u kvalifikacijskim utakmicama. Naravno, da to ne znači da možemo izgubiti prijateljsku utakmicu." - završio je jadikovku engleskim medijima Eriksson, kojemu će ovaj poraz sigurno uzdrmati poziciju na klupi engleske reprezentacije.

Pročitajte više