Eriksson otkriva slabosti engleske reprezentacije

IZBORNIK engleske nogometne reprezentacije, s kojoj Hrvatska igra u B skupini Europskog prvenstva, u razgovoru za britanske medije otkrio je slabosti svoje momčadi.

Kako prenosi nogometni site Soccernet, Erikkson tvrdi kako su slabe točke Engleske na golu i u samom vrhu napada.

"David James brani dobro i imam puno povjerenje u njega, ali na golu Engleske ipak nemamo nekog poput Gordona Banksa." - izjavio je Eriksson, aludirajući na golmana engleske reprezentacije iz 1966., kad su Englezi osvojili SP na domaćem terenu.

Eriksson je, komentirajući engleske golmane, kazao kako postoji "velika razlika u klasi" između glavnog i rezervnih golmana, Paula Robinsona i Iana Walkera.

"Iza Jamesa postoji svojevrsna praznina na poziciji golmana, što je neuobičajeno za Englesku, koja ima tradiciju sjajnih golmana." - kazao je engleski izbornik.

Drugu slabost Engleza izbornik vidi u napadu, konkretno u sposobnostima četvorice reprezentativnih napadača - Owen, Rooney, Vassel i Heskey.

"Napad je naša slaba točka. Tu nemamo toliko opcija kao na drugim pozicijama." - izjavio je Eriksson, pa dodao: "Owen je naš najbolji napadač. Imao je problema s ozljedom i nije bio u golgeterskoj formi neko vrijeme ali sada se oporavio, a on je ionako najbolji na velikim natjecanjima."

"Onda imamo Rooneya, koji je maštovit i inteligentan igrač. Ali osim njih dvojice, nemam više napadača svjetske klase." - dodao je Eriksson.

No, engleski izbornik je ustvrdio kako je Engleska vrlo jaka u obrani i u vezi.

"Naši obrambeni igrači su snažni, a naši veznjaci su hrabri i vješti. Steven Gerrard je odličan lijevi vezni i rijetko kad smo izgubili s njim u momčadi." - zaključio je Eriksson.

Pročitajte više