Eriksson pisao engleskim navijačima

GOTOVO tri tisuće engleskih navijača, koji će otputovati na prijateljsku nogometnu utakmicu Švedska Engleska u Gotheburgu, dobili su pismo izbornika engleske reprezentacije Svena Gorana Erikssona u kojem ih upozorava na važnost njihovog dobrog ponašanja u gradu gdje će se susret odigrati.

"Svi znamo za probleme iz prošlosti, ali zajedno moramo graditi drugačiju budućnost. Ponašanje naših navijača prošlog mjeseca na utakmici u Faru (Portugal-Engleska) bilo je izuzetno i treba poslužiti kao primjer", rekao je Eriksson.

UEFA je upozorila Engleski nogometni savez (FA) da će se u slučaju ponavljanja scenarija s EURA 2000 u Belgiji i Nizozemskoj kada su engleski huligani prouzročili nerede s policijom i drugim navijačima, Engleska biti izbačena s EURA u Portugalu.

"Moramo nastaviti poboljšavati našu reputaciju jer bi diskvalificiranje Engleske s EP- zbog huliganskog ponašanja naših navijača bilo tragično", izjavio je Eriksson.

Pismo engleskog nogometnog izbornika dobili su svi engleski navijači koji su kupili karte za prijateljsku utakmicu u Gothenburgu, a poslao ih je FA. Utakmica protiv Švedske je zadnja gostujuća prijateljska utakmica "Gordog Albiona", stoga i zadnji test za navijače Engleske prije EURA u Portugalu.

"Siguran sam da će EURO biti festival slavlja nogometa bez huliganskih ispada", stoji na kraju Erikssonovog pisma.

Pročitajte više