Eriksson prvi put na Fratton Parku

IAKO je proveo pet godina na klupi engleske reprezentacije, Sven Goran Eriksson nikada nije posjetio Fratton Park.
 
Kad je i želio nekog pogledati, trenutačni menadžer Manchester Cityja slao je pomoćnike, Torda Gripa ili Rayja Clemencea. Nisu mu to zaboravili u Portsmouthu, ali Harry Redknapp ne najavljuje osvetu uoči njihova međusobnog ogleda.

"Moram priznati da baš i ne poznam dobro Svena, osim toga prva briga mi je moja momčad. Na rasporedu je još samo jedna domaća utakmica, po ničemu posebna u odnosu na ostale", tvrdi menadžer “mornara”.

"Premier liga je puna dobrih menadžera i poslije utakmice ću s njime popiti čašu vina kao i sa svakim drugim. Manchester Cityju ide dobro, ali mi se na našem terenu nikoga ne bojimo. Nema razloga da ne nastavimo našu dobru formu", ističe Redknapp.

“Mornari” u dosadašnjih pet domaćih utakmica nisu poraženi (tri remija i dvije pobjede). Oba poraza, u odigranih 12. kola, pretrpjeli su na gostovanjima. I to kod Arsenala i Chelseaja.

Eriksson: U Premier ligi morate biti mentalno čvrsti 

S druge strane, City je u ponedjeljak ostvario sedmu uzastopnu pobjedu na domaćem terenu minimalnom pobjedom nad Sunderlandom.

"Ako želite dobar rezultat u Premier ligi, morate biti mentalno čvrsti. Ponekad ne ide u napadu, kao protiv Sunderlanda, ali smo odigrali dobro u obrani. I zato smo osvojili tri boda. Nikada nismo imali toliko ozlijeđenih igrača kao u ponedjeljak, nismo igrali dobro, ali ipak smo pobijedili. To je dobar znak", tvrdi Eriksson.

Portsmouth je posljednje dvije domaće utakmice odigrao u potpuno različitom raspoloženju. Readinga je pobijedio u pravoj golijadi 7-4, a s West Hamom remizirao bez golova. Petoplasirani “mornari” su proradili, međutim, već u sljedećem kolu na gostovanju kod Newcastlea, gdje su slavili sa 4-1.

"Portsmouthova pobjeda u Newcastleu je strašan rezultat, ali imamo dovoljno vremena da se odmorimo do nedjelje i pokušamo osvojiti bodove", dodao je Eriksson te potvrdio kako je zadovoljan partijom koju je pružio 27-godišnji Darius Vassell, koji je u obje posljednje domaće pobjede (Bolton i Sunderland) ušao kao zamjena i dao veliki doprinos pobjedama Cityja.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više