Ermin Zec najbolji mladi nogometaš BiH, Džeko Idol nacije

ERMIN ZEC i Edin Džeko osvojili su nagrade za najbolje nogometaše Bosne i Hercegovine u 2009. godini prema glasovima sportskih novinara susjedne nam države.

Nagrada Idol nacije koju oraganizira portal SPortsport.ba dodijeljena je u Domu mladih. Najbolji igrač HNL-a i nogometaš NK Šibenika na odlasku osvojio je titulu u kategoriji igrača do 21 godine.

"Oduševljen sam. Želim se zahvaliti svima koji su prepoznali moj rad i nadam se da ću u budućnosti biti još bolji. Biti najbolji u državi nije mala stvar i to je nešto posebno. Za to treniram i radim, a ovo je dodatni motiv za mene. Sve dugujem svojim suigračima u Šibeniku, ne bih uspio bez njihove pomoći", rekao je Zec, a prenosi Sportsport.ba. Bugojanac je dodao kako je prerasao hrvatsku ligu te kako zajedno sa svojim menadžerom detaljno razmatra brojne ponude stranih klubova kako bi izabrao najbolji klub za nastavak karijere.

Idolom nacije proglašen je Edin Džeko, jedan od najboljih europskih napadača protekle i tekuće sezone. Titulu je naslijedio od Vedada Ibiševića. Igrajući za Wolfsburg i BiH reprezentaciju bio je miljenik navijača i jedan od najvažnijih igrača u uspjesima tih dviju momčadi.

"Presretan sam zbog izbora, ova nagrada za mene predstavlja krunu zaista uspješne godine. Biti proglašen najboljim u svojoj zemlji je nešto najveće što se sportašu može dogoditi. Želim naglasiti da bez pomoći suigrača iz reprezentacije i Wolfsburga ne bih ništa postigao. Ova nagrada je priznanje za sve njih", izjavio je na dodjeli nagrade Džeko.

Pročitajte više