HNL

Escobar: Molio sam se i ljubio sinovu sliku dok sam čekao VAR

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

ŠIBENIK je izborio ostanak u HNL-u nakon što je u 33. kolu kod kuće s 1:0 pobijedio Istru.

Jedini gol na utakmici postigao je Suad Sahiti u 54. minuti, ali utakmica će se najviše pamtiti po drami s kraja. Istri je u petoj minuti sudačke nadoknade dosuđen penal i sudac je pokazao crveni karton za Batarela. Međutim, nakon čak sedam minuta čekanja VAR je odlučio da je prije penala Vuk bio u ofsajdu, pa su poništeni i penal i crveni karton, nakon čega je uslijedilo veliko slavlje domaćih igrača.

Trener Šibenika: Molio sam se i ljubio sinovu sliku

Sergi Escobar, trener Šibenika, opisao je nakon utakmice kako je proživljavao tu dramu. "Dok smo čekali odluku sudaca u VAR sobi, molio sam boga, ljubio sliku svoga sina. Srećom, moje želje su se uslišile. Zaslužili smo ova tri boda. Da je bilo drugačije, bilo bi nepravedno", rekao je kolumbijski trener.

"Sretan sam zbog toga što smo matematički osigurali ostanak u prvoj ligi. Zahvalio bih ženi što me pustila da dođem ovdje s dvoje tako male djece. Nije lako izdržati, ali ovim joj se putem zahvaljujem", dodao je.

S druge strane, Istra je trenutno zadnja momčad na tablici. "Danas su centimetri odlučivali. Nažalost, ovaj put otišli su na drugu stranu. Možda nismo ni zaslužili, premalo smo dali u ovako važnoj utakmici za nas. Loše smo ušli u utakmicu, pod pritiskom rezultata i stanja. Kao da smo prošlu sezonu i kvalifikacije za ostanak prebacili na ovu. Umorni smo, ali moramo se sabrati i u ove dvije domaće utakmice uzeti svih šest bodova", rekao je trener Istre Danijel Jumić.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više