MMA

ESPN: Fedore, prepustio si tron Miočiću, najvećem svih vremena

Foto: Guliver Image/Getty Images

"DA, MISLIM da sam najveći borac u povijesti teške kategorije. Dobio sam praktički sve borce u svojoj kategoriji i mogu se boriti protiv bilo koga", rekao je Stipe Miočić nakon što je jučer obranio naslov prvaka protiv Daniela Cormiera.

Mnogi se u tome slažu s američko-hrvatskim borcem, a čak je i UFC objavio kako je Miočić najveći teškaš u povijesti. U raspravu o najvećem svih vremena uključio se i ESPN tekstom u kojem je legendarnom Fedoru Emelianenku poručio da je izgubio tron.

"Ako rangirate borce prema karizmi, Stipe Miočić nije u top 1000. Ako rangirate prema nabrijavanju borbe ili ludim predstavama u oktogonu, UFC-ov prvak opet ne stoji bajno. Međutim, ako tražite najvećeg borca u povijesti teške kategorije, pronaći ćete ga u predgrađu Clevelanda", piše ESPN i navodi kako je Miočić jučer poslao Cormiera, top 5 teškaša ikad, u mirovinu.

"Broj 1 na tom popisu je Miočić. Možda ovu tvrdnju neće prihvatiti u Oskolu, rodnom gradu Fedora Emelianenka, ali Miočić je ipak veći. Fedor je imao 28 borbi bez poraza, pobijedio je u Prideu neke od velikana ovog sporta... Međutim, Miočić je pobijedio Werduma koji je šest godina ranije slavio protiv Fedora, osramotio je Alistaira Overeema, pobijedio Juniora dos Santosa, a na kraju i drugi put Cormiera u borbi koja je krunski dokaz da je najveći ikad. Dodajmo još da je Fedor s 33 godine izgubio od Werduma i tad mu je karijera već bila u padu, a Miočić će u srijedu proslaviti 38. rođendan", stoji u tekstu ESPN-a, koji zaključuje:

"Stipe Miočić je čovjek koji se ne oslanja na igrice riječima, nego pušta šakama da govore. Nakon subote bitne su samo tri riječi: Najveći svih vremena."

Novinar Sporting Newsa: Fedor je najveći

S druge strane, novinar Andreas Hale Fedora i dalje smatra najvećim.

"Miočić je velikan, ali Fedor je još uvijek najveći svih vremena. Desetljeće njegove dominacije i dalje je bez premca."

Pročitajte više