Estudiantes dva kola od naslova u argentinska Clausuri

MOMČAD Estudiantesa iz La Plate, predvođena Juanom Sebastianom Veronom i iz Bayerna posuđenim veznjakom Joseom Ernestom Sosom, još se za jedan korak približila naslovu prvaka drugog dijela argentinskog prvenstva.

U nedjeljnom dvoboju 17. kola Clausure nogometaši Estudiantesa pobijedili su Chacarita Juniorse na gostovanju 2:1. Domaći su poveli golom Zarifa u 19. minuti, da bi na 1:1 u 32. minuti izjednačio Mauro Boselli iz penala zabivši svoj deseti gol sezone. Najbolji je strijelac lige. Samo tri minute kasnije gol odluke je zabio Cellay.

Na ljestvici dva kola prije kraja prvenstva Estudiantes ima bod prednosti (36-35) pred Argentinos Juniorsima, koji su na gostovanju pobijedili San Lorenzo također 2:1.

Independiente je praktički izgubio izglede za naslov nakon što je na svom travnjaku u gradskom derbiju izgubio od Boca Juniorsa 3:2. Martin Palermo zabio je u 39. minuti za vodstvo gostiju 2:1. Bio je to njegov 222. pogodak u dresu Boce. Prvi je na vječitoj ljestvici strijelaca slavnoga buenosaireškog kluba.

Argentinska Clausura, 17. kolo:

Banfield – Huracan 1:0

Colon – Atletico Tucuman 0:0

San Lorenzo – Argentinos Juniors 1:2

Chacarita Juniors – Estudiantes 1:2

Independiente – Boca Juniors 2:3

Redoslijed: 1. Estudiantes 36, 2. Argentinos Juniors 35, 3. Godoy Cruz 31, 4. Independiente 31, 5. Newell's Old Boys 27...

Pročitajte više