Eto´o: Henry je još pravi, ali Barca nije Arsenal

NAPADAČ Barcelone Samuel Eto'o odbacuje kritike na račun Thierryja Henryja i ističe kako uvažava doprinos francuskog reprezentativca.

Kritičari ističu kako se Francuz još nije prilagodio taktičkoj shemi Barcelonine igre i kako je zakazao u pogledu realizacije. Međutim, Eto'o vjeruje kako su takve kritike neopravdane.

"Ne mislim da Henry igra loše, postigao je pet golova u 11 utakmica, a to je sasvim dobar učinak. Ne možemo očekivati da će postići tri gola u svakoj utakmici. Mislim da je u pitanju manjak respekta prema Henryju."- tvrdi Eto'o.

Kamerunski internacionalac ne misli ni da su ozljeda i ljetni transfer, kako neki analitičari tvrde, razlozi zbog čega Henry ne pokazuje igre kakave je pružao dresu Arsenala.

"Barcelona nije Arsenal i ne igra kao Arsenal. Naša je nogometna filozofija drugačija. Ako neki žele vidjeti Henryja kakav je bio u Arsenalu, onda moraju kupiti sve Arsenalove igrače. Za sada će gledati “Barcelonina Henryja” i siguran sam kako će nam prirediti puno veselja."- zaključuje Eto'o koji je ove sezone odigrao samo jednu utakmicu u Primeri Divison zahvaljujući ozljedi, dok je Henry najčešće korišteni napadač od strane trenera Frank Rijkaarda u domaćem prvenstvu.

Totalsport
Foto:AFP

Pročitajte više