Eto´o: Nisam ja ničiji spasitelj

BARCELONIN napadač Samuel Eto`o odbacio je tvrdnje da će njegov povratak na teren biti instant rješenje Barcelonine loše forme.

"Nisam ja ničiji spasitelj. Ja se samo trudim odraditi svoj posao tako da trener bude sa mnom zadovoljan", rekao je Kemerunac na konferenciji za novinare, prenosi Eurosport.

Eto`o nije igrao od 27. rujna kada se ozlijedio u utakmici Lige prvaka protiv Werdera. Nakon operacije liječnici su ustvrdili da će izvan terena provesti barem pet mjeseci, ali 25-godišnji napadač se oporavio brže od očekivanja, te je počeo trenirati u ponedjeljak. Ipak Eto`o još ne garantira svoj skori povratak na teren.

"Nećemo još odrediti datum kad ću zaigrati. Vratit ću se tek kad budem u stopostotnoj formi, ne želim igrati prije toga. Jedva čekam svoj povratak na teren jer uživam u ovom sportu, zato se ne želim žuriti i riskirati ponovnu ozljedu", kaže Eto`o.

U njegovoj odsutnosti Barca se uspjela kvalificirati među najboljih 16 Lige prvaka, iako se provukla tek u zadnjoj utakmici, dok u španjolskom prvenstvu pokazuju nešto lošiju formu nego inače, ali ipak su drugoplasirani sa samo dva boda zaostatka za Sevillom. U posljednje tri utakmice Katalonci su zabilježili dva remija i jedan poraz.

"Takve se stvari događaju. Tek smo na polovici prvenstva tako da se nema smisla pretjerano brinuti jer do kraja ima još puno utakmica. Tek na kraju sezone ćemo vidjeti što je bilo i kako je bilo", smatra kamerunski napadač.

Osim Eto`o-a uskoro bi se u momčad Barcelone trebao vratiti i Lionel Messi, za kojeg se očekuje da će početi trenirati krajem mjeseca.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više