Eto'o spasio živote bivšim reprezentativcima Kameruna

Foto: Getty Images / Guliver Image

TUŽNA priča sa sretnim krajem stiže iz Kameruna. Bivši nogometni reprezentativac te zemlje, Norbert Owone, koji je '60-ih i '70-ih nastupao za nacionalni tim, čiji je bio i kapetan, već neko vrijeme je sa 67 godina beskućnik. On je ranije pisao ministarstvima i tražio pomoć, ali je nije dobio.

O njemu je snimljen i dokumentarac, a živio je na ulicama Douale, gdje je nekada i igrao za lokalni klub. Međutim, zbog teškog života Owone je završio u bolnici, a tamo ga je posjetio legendarni Samuel Eto'o i odlučio mu pomoći. Bivši napadač Reala, Mallorce, Barcelone, Intera, a sada igrač Qatara SC-a obećao je da će kupiti kuću Owoneu te se pobrinuti da njegov život postane bolji.

"Molio sam život kao životinja. Nepravedno je da imam ovakav tretman u svojoj zemlji. Nisam imao novca za liječenje, a morao sam i brinuti o svojoj ženi i djeci", poručio je ranije Owone, koji je zahvalan Eto'ou na velikoj pomoći. 

No, ni to nije sve. Veliko srce Eto'o je pokazao i u slučaju drugog bivšeg reprezentativca Josepha Kamge, kojem je donirao 500 tisuća franaka pomoći kako bi mu pomogao u teškoj situaciji. Kamga je nastupao za Kamerun na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj 1982. godine, a pakao je za njega krenuo nakon završetka igračke karijere.

Pročitajte više