Eto´o u Barceloni

ŠPANJOLSKI nogometni velikani Barcelona i Real Madrid postigli su dogovor i kamerunski reprezentativac Samuel Eto´o karijeru će nastaviti u redovima katalonske momčadi.

Real Mallorca i Real Madrid dijelili su po 50 posto prava na Etooa i dok je Mallorca, za koju je Etoo nastupao posljednje tri sezone, prihvatila ponudu Barcelone od 22 milijuna eura, Real je otezao s odlukom o tome prihvaća li ponudu ili će za iste novce postati 100-postotni vlasnik najboljeg nogometaš Afrike u prošloj godini.

Predsjednik "Kraljevskog kluba", Florentino Perez pokušao je zadržati Kamerunca još jednu sezonu u Mallorci, a potom ga, kada Brazilac Roberto Carlos dobije španjolsko državljanstvo, preseliti na stadion Santiago Bernabeu. Perez je pokušao iskoristiti Etooa umjesto gotovine u dovođenju Michaela Owena iz Liverpoola. Međutim, Etoo je odbio obje Perezove ideje. Čak je objavio otvoreno pismo u kojem je optužio Real da pokušava minirati njegov prelazak na Nou Camp.

"Sretan sam što je ova priča napokon završila. Želio sam karijeru nastaviti u Barceloni i uspio sam," kazao je Etoo, koji je za Barcu potpisao ugovor na četiri godine vrijedan dva milijuna eura po sezoni.

Uz Kamerunca Barcelona je uoči nove sezone dovela i Nizozemca Giovannija van Bronckhorsta, koji je posljednju polusezonu proveo u Barceloni na posudbi iz Arsenala, Šveđanina Henrika Larssona, Francuza Ludovica Giulya, te Brazilce Edmilsona iz Lyona, Deca iz Porta, Silvinha iz Celte, te Bellettia iz Argentine.

Pročitajte više