Euforija trese Medveščak: "Ako ovako nastavimo, osvojit ćemo EBEL!"

PIERRE PAGE mogao je samo čestitati svom kolegi Martyju Raymondu na pobjedi, ali prije svega na načinu na koji je Medveščak razvalio Bikove u krcatoj Areni (6:3). Onih 69 sekundi pamtit će trener Red Bull Salzburga još dugo, dugo...

> Medveščak uništio Salzburg: Sa četiri gola u 69 sekundi narugali se Austrijancima!

"Teško mi je bilo što pričati nakon ovakve utakmice. Poslije onog što smo doživjeli bilo je teško psihološki se vratiti", priznao je Page, koji će iz Arene ponijeti i neke lijepe uspomene: "Bilo je predivno igrati pred 15 tisuća ljudi, uživali smo", rekao je Page.

Ovo zadnje mu nekako i ne vjerujemo, ali kad je trebalo govoriti o razlozima poraza svoje momčadi, Page je govorio bez rukavica: "U sportu svi sportaši vjeruju u pobjedu, neki moji igrači nisu ovaj put razmišljali na taj način, a to je, vjerujte mi, 50 posto sportskog uspjeha", kazao je Page, koji u čudnom sistemu natjecanja vidi utjehu.

Naime, nakon odigranih 40 kola sada se kreće u tzv. međudoigravanje, a momčadima se brišu bodovi osvojeni u protekla četiri mjeseca. Vodeći (Linz) krenut će tako s četiri boda, Medveščak s tri, a Salzburg s dva, iako je skupio čak 11 bodova manje u odnosu na Black Wingse iz Linza.

"Čudan je to sistem, ali što se može. Pred nama je sada novi dio sezone, ovo treba zaboraviti i okrenuti se prema ovih 10 utakmica koje nas očekuju. Trenutno su u najboljoj formi Villach i Medveščak, to su dvije momčadi koje su daleko najbolje gledajući od studenog na ovamo, ali osim njih i Linza, ne bih otpisivao ni Viennu niti Graz, koji s mladim trenerom može jako puno", dodao je Page.

Njegov kolega Marty Raymond nije mogao sakriti osmijeh s lica:"Očekivao sam još bolje izdanje svojih momaka u prve dvije trećine, ali sve su vratili u zadnjoj. Salzburg je ekipa protiv koje je vjerojatno najteže igrati u čitavom EBEL-u, i ne sumnjam da će i nama biti teško kad budemo gostovali kod njih", istaknuo je Raymond.

Trener Medveščaka spušta euforiju pa će reći kako "ne vjeruje da će Medvjedi sada poletjeti jer sve počinje iznova, čeka ih novo prvenstvo", ali i on je optimist nakon partije protiv Bikova: "Ako ovako nastavimo, možemo osvojiti EBEL", naglasio je Raymond.

O sustavu natjecanja ima slično mišljenje kao i Page: "Nevjerojatno mi je da mi u nedjelju možemo zasjesti na prvo mjesto s pobjedom protiv Linza, nakon što smo zaostali 10-ak bodova za njima u ovih 40 kola. Pa oni nam trenutno bježe samo jedan bod! To je sve što ću reći o sustavu", nedvosmisleno će Raymond.

Frank Banham bio je posebno dobro raspoložen, a s dva zadnja gola Medveščaka dotukao je Austrijance: "Bila je ovo iznimno brza utakmica, podsjetilo me je na finsku ligu, tamo se također igra jako brzo. Uživali smo i dobro se zabavili, a nadam se da ćemo profitirati od ovog jednog boda kojeg smo si priskrbili pobjedom", zaključio je Banham.

Pročitajte više