Euro bez Raula

NAKON što je godinama bio predvodnik španjolske reprezentacije i vodio ih na svim velikim natjecanjima, napadač Reala Raul neće nastupiti na skorašnjem Europskom prvenstvu.

Raul je predvodio španjolsku reprezentaciju na tri svjetska i dva europska prvenstva od 1998. godine. Sedmi je najbolji španjolski strijelac u povijesti, sa 205 pogodaka iz 482 utakmice. Raul je i najbolji strijelac Lige prvaka, sa 61 pogotkom. Pehar pobjednika najprestižnijeg nogometnog natjecanja podignuo je tri puta, u dresu madridskog Reala.

U dresu furije odigrao je 102 utakmice i zabio 44 pogotka. Nikad u povijesti neki španjolski reprezentativac nije zabio više pogodaka za svoju nacionalnu momčad.

Španjolski izbornik Jose Luis Aragones objavio je popis od 23 igrača koji će predstavljati Španjolsku na EP u Austriji i Švicarskoj. U napadu će, uz logične pozive Fernandu Torresu i Davidu Villi, umjesto Raula igrati Sergio Garcija iz Zaragoze i najbolji strijelac Primere Daniel Güiza.

Najviše španjolskih reprezentativaca dolazi iz Liverpoola i Valencije, po četiri, a evo i popisa:

vratari: Iker Casillas (Real Madrid), José Manuel Reina (Liverpool), Andrés Palop (Sevilla)

obrana: Sergio Ramos (Real Madrid), Carles Puyol (Barcelona), Juanito (Betis), Alvaro Arbeloa (Liverpool), Fernando Navarro (Mallorca), Raul Albiol (Valencia), Carlos Marchena (Valencia), Joan Capdevila (Villarreal)

vezni red: Cesc Fabregas (Arsenal), Andrés Iniesta (Barcelona), Xavi Hernandez (Barcelona), David Silva (Valencia), Santiago Cazorla (Villarreal), Ruben de La Red (Getafe), Xabi Alonso (Liverpool), Marcos Senna (Villarreal)

napad:
David Villa (Valencia), Sergio Garcia (Zaragoza), Fernando Torres (Liverpool), Daniel Güiza (Mallorca)

D.R./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više