Euro bez Španjolske, Liga prvaka bez španjolskih klubova? UEFA je zabrinuta

Foto: EPA

UEFA promatra što se događa u španjolskom nogometu i mogla bi reagirati izbacivanjem španjolskih klubova iz svojih natjecanja, piše As. Umiješa li se politika u nogomet, to bi mogla biti kazna o kojoj će najviše nogometno tijelo u Europi razmisliti, tvrdi se.

Podsjetimo, Barcelona želi tužiti španjolski nogometni savez (RFEF) zbog onog što smatra nepravdom na El Clasicu. Sudskim putem tako bi trebao biti riješen spor o tome je li Barcelona oštećena u porazu 2:3 od Real Madrida zbog poništavanja gola, koji je, tvrde Katalonci, trebao biti priznat.

Mogući problemi

Osim ovog slučaja, UEFA-i se ne sviđa još jedan. Španjolski nogometni savez još uvijek nije izabrao novog predsjednika, a zbog korupcijskog skandala neki od kandidata su suspendirani. Također, suspendiran je i Luis Rubiales, bivši predsjednik Saveza, i to sa svih nogometnih dužnosti na tri godine zbog seksističkog skandala u finalu Svjetskog prvenstva za žene.

Ostvari li UEFA prijetnju o kojoj piše As, to znači da španjolski klubovi ne bi mogli nastupati u Ligi prvaka, Europa ligi i Konferencijskoj ligi, a španjolska reprezentacija na Europskom prvenstvu i Ligi nacija. Podsjetimo, Španjolska je jedan od suparnika Hrvatske na Euru.

Pročitajte više