EURO: Francuzi zadovoljni ždrijebom

U TABORU aktualnih europskih prvaka, Francuza zadovoljni su ždrijebom skupina za EURO 2004. godine što će se igrati u Portugalu.

Protivnici Francuske bit će Engleska, Hrvatska i Švicarska.

"Dobili smo uravnoteženu skupinu. Iz treće skupine željeli smo izbjeći Nizozemsku i to se dogodilo, tako da možemo biti zadovoljni," kazao je izbornik francuske reprezentacije, Jacques Santini.

Zadovoljstvo "plesom kuglica" pokazao je veznjak Patrick Viera, koji igra za londonski Arsenal. "Odlično poznajemo igru Engleza, što će biti velika predsnost. Hrvatska i Švicarska su jake momčadi, ali ne toliko da moramo strahovati.

Bivši kapetan francuske vrste, a sada trener lidera Le Championnata, Monaca, Didier Deschamps smatra kako će englesko - francuski dvoboj odlučiti o pobjedniku skupine. "Dvoboj protiv Engleza mogao bi presuditi," smatra Deshamps.

Englezi nisu bili previše oduševljeni protivnicima, posebice što u prvom dvoboju igraju protiv Francuske. "Dobili smo vrlo tešku skupinu, vrlo jake i nezgodne suparnike," smatra izbornik Gordog Albiona, Sven Goran Eriksson.

Švicarci će u Portugalu po drugi put sudjelovati na Europskim prvenstvima. Premijeru su imali 1996. godine u Engleskoj, gdje su u skupini upisali dva poraza (Škotska, Nizozemska) i remi protiv Engleske. Predsjednik Švicarskog saveza Ralph Zloczowe nada se kako u Portugalu mogli biti bolji. "Sretni smo što smo uopće ovdje. Imamo atraktivnu i zanimljivu grupu i ukoliko u prvom ogledu protiv Hrvatske odigramo dobro, možda ostvarimo senzaciju i plasiramo se u drugi krug."

Pročitajte više