Euro: Španjolci vjeruju u pošteno suđenje

ŠPANJOLSKI izbornik Inaki Saez vjeruje u poštenje švedskog suca Andersa Friska koji je delegiran za vođenje vrlo važnog dvoboja 3. kola skupine A u kojoj će Španjolska i Portugal u izravnom dvoboju odlučivati o prolasku u četvrtfinale Eura.

"Potpuno vjerujem kako će sudac pravično obaviti svoj posao. Na ovom natjecanju je 12 najboljih sudaca s velikim iskustvom iz Lige prvaka i, što se mene tiče, ne želim se uopće zamarati tim pitanjem", izjavio je Saez.

Španjolci imaju vrlo neugodno iskustvo kada je u pitanju igranje protiv domaćina velikoga natjecanja otprije dvije godine. Tada su u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva nekoliko puta grubo oštećeni protiv Južne Koreje, te su na kraju ispali nakon izvođenja jedanaesteraca.

Najveću pogrešku napravio je pomoćnik s Trinidada Michael Ragoonath koji je u produžetku glavnom sucu Gamalu Ghandouru iz Egipta signalizirao da je Joaquin izašao s loptom u aut prije ubačaja nakon kojega je Fernando Morientes postigao pogodak koji bi Španjolsku odveo u polufinale.

"Portugal će jedinu prednost imati što će publika biti na njegovoj strani, ali to neće utjecati na suđenje", vjeruje Joaquin koji bi trebao zauzeti mjesto u prvoj postavi Španjolske.

Pročitajte više