EURO: Šveđani objavili popis igrača

IZBORNIK švedske nogometne reprezentacije Lars Lagerback objavio je širi popis s 23 igrača koji će konkurirati za put na Europsko prvenstvo u Portugalu.

Na popisu se nalazi i napadač Henrik Larsson koji je nakon nekoliko mjeseci nagovaranja ipak popustio i vratio se u nacionalnu vrstu, ali samo za EP. Larsson je u dresu Celtica u 311 utakmica postigao 237 pogodaka, dok je u švedskoj reprezentaciju u 73 utakmice postigao 23 pogotka.

"Henrik je jedan od najboljih napadača na svijetu. S njim u momčadi mi smo dvostruko jači," kazao je Lagerback.

Švedska je postala prva reprezentacija koja je objavila imena igrača koji će putovati na EURO. Odluku o igračima koji će otpasti s popisa Lagerback će donijeti koncem svibnja, a rok za prijavu igrača je 2. lipnja.

Švedska će na EP-u igrati u skupini C zajedno s Italijom, Danskom i Bugarskom.

VRATARI: Andreas Isaksson (Djurgarden), Magnus Hedman (Ancona), Magnus Kihlstedt (FC Kopenhagen)

OBRANA: Erik Edman (Heerenveen), Teddy Lucic (Bayer Leverkusen), Olof Mellberg (Aston Villa), Johan Mjallby (Celtic), Michael Svensson (Southampton), Andreas Jakobsson (Brondby), Erik Wahlstedt (Helsingborg), Petter Hansson (Heerenveen)

VEZNI RED: Anders Andersson (Belenenses), Kim Kallstrom (Rennes), Tobias Linderoth (Everton), Fredrik Ljungberg (Arsenal), Mikael Nilsson (Halmstad), Anders Svensson (Southampton), Christian Wilhelmsson (Anderlecht), Pontus Farnerud (Racing Strasbourg)

NAPADAČI: Marcus Allback (Aston Villa), Zlatan Ibrahimović (Ajax Amsterdam), Mattias Jonson (Brondby), Henrik Larsson (Celtic)

Pročitajte više