Euro06.com: Nakon katastrofalne izvedbe protiv Rusa, Metličić zablistao protiv Danske

NAKON što je odigrao jednu od najgorih utakmica u dresu hrvatske reprezentacije protiv Rusije, Petar Metličić je u susretu protiv Danske pokazao vrhunsku formu, navodi se u izvještaju s utakmice Danska - Hrvatska objavljenom na službenim stranicama Europskog prvenstva.

Euro06.com opisuje Metličićevu igru protiv Rusije kao "katastrofalnu", pa dodaje kako desnom vanjskom pucaču Hrvatske protiv Rusije ništa nije polazilo za rukom. Uz sve to, upravo je Metličić propustio izjednačiti u posljednjim sekundama susreta protiv Rusije, navodi se na službenim stranicama EP-a.

No, protiv Danske imali smo priliku gledati jednog sasvim drugačijeg Petra Metličića, stoji u članku.

U prvom poluvremenu hrvatski kapetan je od šest udaraca na gol ubilježio šest pogodaka. Na isti način nastavio je i u drugom poluvremenu, što je itekako frustriralo danske vratare Hvidta i Asmussena, da bi se na kraju zaustavio na visokoh deset golova.

Euro06.com navodi kako se i Blaženko Lacković nakon razočaravajuće igre protiv Rusije vratio u svoju uobičajenu formu, ubilježivši pri tomu šest pogodaka.

Kad njima dvojici dodate uvijek impresivnog Ivana Balića, jasno je da danska obrana nije imala nikakvih rješenja za hrvatsku vanjsku liniju, piše službeni site EP-a.

Utakmica je ušla u dramatičnu završnicu kad je isključen Styger pri rezultatu 30:30 i 23 sekundi do kraja utakmice. To je Hrvatima otvorilo mogućnost da s čovjekom više zaključe susret u svoju korist, a heroj utakmice postao je Goran Šprem zabivši u posljednjim sekundama, zaključuje se u članku.

Sljedeća utakmica hrvatske rukometne reprezentacije, ona protiv Islanda, na rasporedu je u srijedu u 18h. Tijek utakmice možete pratiti uživo na Indexu.

N.B.

Pročitajte više