Europski prvaci na koljenima: Litva preko Rusije do treće pobjede

LITAVSKI košarkaši upisali su i treću pobjedu na olimpijskim turniru skupine B, gdje se nalazi i hrvatska reprezentacija.

Litva je sa 86:79 pobijedila Rusiju koja tako ima dva poraza nakon tri kola. Nakon izjednačenog prvog poluvremena u kojem su se obje reprezentacije izmjenjivale u vodstvu, u nastavku je Litva zagospodarila parketom i zasluženo pobijedila.

Tricama i sjajnim skokom Litva je stvarala prednost, a Rusima je iznimno nedostajala napadačka kvaliteta gdje su ponovno pokazali mnogo slabosti.

Minutu i pol prije kraja Litva je vodila 84:77, a Rusija je posljednju šansu propustila u narednom napadu. Tada su smanjili na 84:79 i loše realizirali dva napada.

Na drugoj strani je Jasaitis pogodio oba slobodna bacanja i time zaključio utakmicu u kojoj su se Litavci osvetili Rusima na polufinalnom porazu s posljednjeg Europskog prvenstva u Španjolskoj.

Najbolji strijelac Litve je bio Rimantas Kaukenas sa 20 poena, dok je Šiškauskas dodao 16 uz sedam skokova. Kod Rusa su bili najbolji Holden sa 25 poena i 5 asistencija, dok je Kirilenkova statistika bila - 17 poena, po 6 skokova, asistencija i ukradenih lopti, te 5 blokada. 

Olimpijske igre, skupina A, 3. kolo:

Australija – Iran 106-68

Litva - Rusija 86-79

Redoslijed: 1. Litva 3-0, 2. Hrvatska 2-0 (-1), 3. Australija 1-2, 4. Rusija 1-2, 5. Argentina 1-1 (-1), 6. Iran 0-3

Pročitajte više