Eurosport: Janica potukla i Ronaldinha

HRVATSKA javnost možda još uvijek nije svjesna što Janica Kostelić predstavlja u sportskom svijetu. Znamo da možete kao iz topa odgovoriti u kojim disciplinama je Janica osvojila olimpijska odličja, kao što vjerojatno znate prepričati zanimljive dijelove iz njezina života.

No, sve i da nam nije u potpunosti jasno koliko je truda, muke i upornosti trebalo da se Janica popne na jedno od pobjedničkih postolja Svjetskog kupa, svijet je prepoznao našu skijašicu i ne prestaje joj se diviti.

Novi dokaz pronašli smo na stranicama Eurosporta, gdje je u četvrtak pokrenuta anketa za sportsku osobu godine.

Dosad je anketi pristupilo nešto više od 11 tisuća ljudi, a naša Janica Kostelić uvjerljivo vodi sa čak 65 posto osvojenih glasova.

Najbliži našoj skijašici prema broju osvojenih glasova je čarobnjak Ronaldinho, no s tek 14 posto glasova, teško da može ozbiljnije ugroziti Janičino vodstvo.

Janica je javnost osvojila sjajnim rezultatima na samom startu sezone, koji postaju dvostruko vredniji kad se podsjetimo teških ozljeda i operacija kroz koje je prošla. 

Na stranicama Eurosporta za Janicu možete glasati do prvog siječnja, a osim nje i Ronaldinha, u "ponudi" su još Fernando Alonso, Tom Boonen, Justin Gatlin, Bode Miller i Valentino Rossi.

Pročitajte više