Eurosport: Karolina Šprem - nova teniska senzacija

IGRA hrvatske tenisačice Karoline Šprem u prvom setu protiv Venus Williams oduševila je komentatore Eurosporta, koji su ju prozvali novom europskom teniskom senzacijom.

Novinar Eurosporta Gregory Lanzenberg analizirao je igru Karoline Šprem, da bi na kraju zaključio da se radi o igračici koja ima dovoljno potencijala za ulazak među pet najboljih svjetskih tenisačica.

Lanzenberg je ustvrdio kako Karolina "isijava sreću" dok igra tenis, te da su njezina najjača oružje ubojiti bekend koji podsjeća na Moniku Seleš i činjenica da igra bez imalo straha, bez obzira na to tko je njezina protivnica.

Prvi set na WTA Berlin protiv Venus Williams, trenutno jedne od najboljih tenisačica na svijetu, ostavio je publiku bez daha dok je Šprem "raspršila winnere po svim dijelovima terena".

U drugom setu Venus je morala prizvati svoje ogromno iskustvo s velikih turnira kako bi se vratila u meč, piše Lanzenberg.

Hrvatska tenisačica igra svaki poen kao da se radi o meč lopti, i to sa 100% svojih mogućnosti bez obzira na to tko se nalazi s druge strane mreže, tvrdi Eurosportov novinar.

Igru Karoline Šprem protiv Venus Williams novinar Eurosporta usporedio je s debijem Martine Hingis na US Openu, kad je razbila Janu Novotnu, tada aktualnu pobjednicu Wimbledona.

Prošle je godine Šprem skočila sa 273. mjesta WTA liste na 25., što dokazuje da njezina forma raste iz dana u dan.

Ne bi bilo nikakvo iznenađenje da Šprem uskoro dođe do četvrtfinala (ili dalje) Roland Garrosa, jer će u Parizu zasigurno igrati baš kao što je igrala protiv velike Venus Williams - bez imalo straha, zaključuje novinar Europsporta.

Pročitajte više