LIGE PETICE

EVERTON - UNITED 4:0 Škarice Richarlisona, najveća pobjeda Evertona od 1984.

Foto: Getty Images / Guliver Image

PRVI put nakon pune četiri godine Everton je pobijedio Manchester United i to sa spektakularnih 4:0 u 35. kolu Premiershipa. Crveni vragovi su teško stradali na Goodisonu, a taj poraz može ih na kraju skupo koštati plasmana u Ligu prvaka sljedeće sezone. Upitna je i budućnost Ole Gunnara Solskjaera na klupi jer je njegova momčad doživjela ukupno četvrti poraz u posljednjih pet utakmica. 

Prekrasne golove s engleskog klasika pogledajte OVDJE

S druge strane, Everton je ostvario najveću pobjedu nad rivalom s Old Trafforda još od 1984. godine, kada je slavio 5:0.

Potez utakmice napravio je sjajni Brazilac Richarlison, koji je u 13. minuti goste načeo majstorskim škaricama u petercu kojima je probio Davida de Geu za veliko vodstvo. Njegovu majstoriju pogledajte OVDJE

Na 2:0 je u 28. minuti povisio Gylfi Sigurdsson. Islanđanin je primio loptu u polukontri, opalio s 25 metara i pogodio donji lijevi kut za novo oduševljenje na tribinama Goodisona.

Pokušao se United vratiti u drugom poluvremenu, a onda je u osam minuta primio još dva gola. Nakon kornera u 56. minuti lopta se odbila na rub šesnaesterca, gdje ju je Lucas Digne savršeno dočekao i poslao opet u donji lijevi kut dok je De Gea sve nemoćno promatrao.

Točku na "i" u 64. minuti stavio je Theo Walcott. Ubojiti kontranapad započeo je Sigurdsson i s lijeve strane lansirao Engleza u zicer, a on je poslao loptu pored istrčalog De Gee u dalji kut za povijesnih 4:0 u plavom dijelu grada Beatlesa.

United sada na šestom mjestu četiri kola prije kraja Premiershipa ima dva boda manje od Chelseaja i četvrtog Arsenala, s tim što Topnici imaju utakmicu manje, dok je Tottenham na trećoj poziciji udaljen tri boda. 

Pročitajte više