tenis

Evo gdje gledati Đokovića i Kyrgiosa u neočekivanom finalu Wimbledona

Foto: Profimedia

NOVAK ĐOKOVIĆ i NICK KYRGIOS od 15 sati igraju finale Wimbledona. Očekuje se spektakularan meč između jednog od najboljih u povijesti s jedne i najvećeg luđaka na Touru s druge strane. Đoković (35) traži sedmi naslov, ujedno i četvrti uzastopni u All-England Clubu te 21. Grand Slam titulu.

Osam godina mlađem Kyrgiosu, 40. tenisaču svijeta, ovo je meč života. Nikada nije igrao ni polufinale na nekom od četiri najveća turnira, a sada je senzacionalno došao do finala. Doduše i zahvaljujući tome što se Rafael Nadal zbog ozljede povukao iz polufinalnog meča. Bez obzira na to, Kyrgios je ostvario grandiozan i potpuno neočekivani uspjeh. Naime, donedavno je govorio kako ozbiljno razmišlja o odlasku u mirovinu, a sada je najveći ekscentrik vrhunskog tenisa u finalu Wimbledona. 

Nakon što je Wimbledon zabranio nastup Rusima i Bjelorusima, ATP Tour je odlučio da se ove godine londonski Grand Slam neće igrati za bodove i poredak na ATP ljestvici, ali ulog je i dalje ogroman. Pobjednik osvaja dva a poraženi jedan milijun funti.

Naravno, kruna je naslov pobjednika Wimbledona, najprestižnijeg turnira na svijetu. Prijenos meča je na prvom kanalu SportKluba, SK1, a uvodna emisija iz studija počinje u 14 sati, sat vremena prije finala.

Pročitajte više