Evo gdje večeras gledati Hrvatsku u finalu turnira u Egiptu

Foto: Profimedia

HRVATSKA i Egipat od 21 sat u Kairu igraju finale turnira. Utakmicu za trofej Hrvatska je izborila pobjedom na penale protiv Tunisa (5:4), dok je domaćin pobijedio Novi Zeland (1:0). Meč je na novom i velebnom stadionu Misr, koji prima gotovo 94 tisuće posjetitelja te je drugi najveći stadion u Africi. Hrvatska pobjedom može osvojiti treći ovakav turnir. Do sada je podigla Kup kralja Hassana II. 1996. i Korea Cup 1999.

Izbornik Zlatko Dalić najavio je da će na turniru dobiti priliku svi igrači koji su tamo otišli. Protiv Tunisa nisu igrali Labrović, Kotarski, Vida, Stanišić, Pongračić i Pjaca. Sve njih se očekuje večeras, osim možda Vide. On se naime sinoć požalio na povišenu temperaturu. 

"Odlučili smo ovaj turnir dati šansu i vratarima, jer oni rijetko brane. U finalu protiv Egipta će braniti Labrović i Kotarski, a Ivušić je bio sjajan, pokazao je da na njega itekako mogu računati", obrazložio je Dalić to što u finalu neće biti Ivušića, iako je Hrvatskoj donio tu utakmicu tako što je protiv Tunisa u raspucavanju obranio čak tri penala. 

"Sad svi očekuju vatromet golova i šansi, ali nije lako. Došli smo ovdje osvojiti turnir", dodao je Dalić te pojasnio kakav protivnik je pred Hrvatskom: "Čeka nas finale s Egiptom i potpuno drugačija utakmica u odnosu na onu s Tunisom. Igrat ćemo protiv momčadi koja igra napadački. Egipćani igraju pred domaćom publikom, zato očekujem puno više navijača na tribinama i puno bolju nogometnu atmosferu. To je za nas važna utakmica i dobar test, bit će vrlo teško, ali napravit ćemo sve da osvojimo turnir."

Prijenos utakmice je na Novoj TV.

Mogući sastav Hrvatske:

Labrović - Stanišić, Pongračić, Gvardiol, Sosa - Kovačić, Mario Pašalić, Majer - Marco Pašalić, Petković

Pročitajte više