BOKS

Evo gdje večeras možete gledati hrvatske boksače u borbama karijere

Foto: Instagram

VEČERAS je velika večer za hrvatski boks. U ring na priredbi u Londonu ulaze čak dva naša boksača, Alen Babić i Marko Čalić.

Babić će u svojoj petoj profesionalnoj borbi u karijeri stajati nasuprot Irca Nialla Kennedyja, borca koji ima omjer od 13 pobjeda te po jednog remija i poraza. Babić je rekao kako dobiva poruke iz Irske od svojih fanova koji ga mole da bude nježan prema svom suparniku.

Babić, koji je dosad neporažen, svoju borbu karijere imao je u posljednjem meču u kojem je nokautirao Shawndella Wintersa. Time se probio u borilačkom svijetu te je sada 70. teškaš svijeta prema BoxRecu. Nova pobjeda pomogla bi mu da dodatno napreduje na ljestvici i da pod patronažom Eddieja Hearna, jednog od najvećih promotora na svijetu, uskoro počne dobivati financijski i kvalitetom mnogo jače borbe.

Marko Čalić (11-0), naš najbolji poluteškaš, borit će se za internacionalni WBC pojas. Suparnik će mu biti neporaženi Joshua Buatsi (12-0) koji je na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru osvojio brončanu medalju. Čaliću bi to bio prvi veliki pojas u karijeri.

Borbu između Čalića i Buatsija možete pratiti od 22:55 na programu RTL 2, dok borbu Alena Babića možete gledati od 21:30.

Tekstualni prijenost možete pratiti na Indexu.

Pročitajte više