Evo kada će biti poznata težina ozljede Mihaela Žapera

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

TEREN u Kranjčevićevoj ponovno je bio koban za Mihaela Žapera. Hajdukov veznjak je u 85. minuti protiv Rudeša u pokušaju blokiranja jednog udarca na gol vrlo nezgodno stao, noga mu je napravila neprirodan pokret te je zbog ozljede morao napustiti travnjak. Njemu je to već drugi put ove sezone da se ozlijedio na istom terenu jer je u susretu protiv Lokomotive u prosincu prošle godine također morao napustiti igru te je zbog toga propustio derbi s Dinamom u Maksimiru.

Već na prvi pogled se situacija činila vrlo ozbiljnom jer je Žaper u suzama odnesen s terena, a crne slutnje je potvrdio i trener Mislav Karoglan koji je nakon utakmice samo kratko rekao: "Ozljeda Žapera? Ne bih htio loš prorok, ali prognoze nisu dobre". Sumnja se na ozljedu prednjeg križnog ligamenta i meniskusa koljena.

Nakon početnih pregleda koji su obavljeni nakon utakmice, prognoze su loše i Hajdukovog veznjaka vjerojatno čeka duga pauza. Žaper će u ponedjeljak obaviti pregled magnetskom rezonancom, a ako se prvotne prognoze potvrde, Hajduk će bez jedinog pravog defenzivnog veznog u kadru ostati sigurno do kraja sezone te u najgorem slučaju sve do listopada ove godine.

 

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

Pročitajte više