KVALIFIKACIJE ZA SP

Evo kako Hrvatska može doći do Svjetskog prvenstva

Foto: FIBA

HRVATSKA košarkaška reprezentacija doživjela je poraz od Slovenije 97:69 u Stožicama u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Hrvatskoj je ovo četvrti poraz u pet kvalifikacijskih utakmica, pobijedila je samo Švedsku, ali još uvijek postoji šansa za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Finska je u ranije odigranom terminu pobijedila Švedsku i napravila je veliku uslugu Hrvatskoj koja se mogla u Ljubljani čak i izravno plasirati u drugi krug natjecanja da je pobijedila Sloveniju s tri poena razlike ili više (u Zagrebu je Slovenija slavila +2). No, ni u slučaju poraza nije sve izgubljeno, ali sad Hrvatska ne ovisi samo o sebi.

Odlučivat će se u nedjelju

U nedjelju bi morala pobijediti kod kuće Finsku i nadati se pobjedi Slovenije nad Švedskom. Tada bi Hrvatska i Švedska imale po dvije pobjede i tri poraza, ali bi dalje otišla Hrvatska zbog boljeg međusobnog omjera.

Utakmica Hrvatske i Finske igra se u nedjelju u 20 sati. U slučaju prolaska ove prve skupine, Hrvatska bi se plasirala u novu skupinu u koju bi prenijela jednu pobjedu. Tako će šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo biti vrlo malene.

 

Pročitajte više