Hrvatska reprezentacija

Evo kako Hrvatska može proći i remijem sa Škotskom

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

HRVATSKA nakon dva kola Europskog prvenstva ima jedan bod i u utorak protiv Škotske će tražiti plasman u osminu finala.

I dok bi pobjedom protiv Škotske Hrvatska osigurala osminu finala kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane, u slučaju remija mora se nadati da će joj se poklopiti nekoliko rezultata.

Hrvatska bodom u utorak može proći ako Švicarska i Turska odigraju neriješeno, Njemačka izgubi od Portugala i odigra neriješeno s Mađarima te Mađari izgube od Francuza. U tom slučaju Švicarska bi u skupini A imala dva boda i gol-razliku -3, a Njemačka i Mađarska u skupini F po bod. 

To znači da bi Hrvatska, koja bi remijem završila treća u svojoj skupini zbog bolje gol-razlike od Škotske, bila ispred Švicarske i Njemačke na ljestvici trećeplasiranih te osigurala prolazak.

Treći iz skupine u kojoj je Hrvatska, ako bude među četiri najbolja trećeplasirana i tako prođe dalje, ide na nekog od pobjednika grupa B, C ili E, ovisno o poretku na ljestvici trećeplasiranih. Skupinu B će vjerojatno osvojiti Belgija, Nizozemska je favorit skupine C, a Španjolci su unatoč remiju sa Švedskom na startu natjecanja i dalje favoriti skupine E.

Hrvatska može biti i druga

Hrvatska pobjedom protiv Škotske može završiti i na drugom mjestu ako Češka izgubi od Engleske u posljednjem kolu i Hrvatska bude imala bolju gol-razliku od Čeha. U ovom trenutku Hrvatska ima gol-razliku -1, dok su Česi na +2 zahvaljujući pobjedi protiv Škotske na startu Eura. Hrvatska više ni teoretski ne može završiti na prvom mjestu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više