DINAMO - ATALANTA 4:0

Evo kako izgleda junak Dinama nakon što je ocijenjen desetkom

Foto: Pixsell

DINAMO je sinoć u veličanstvenoj utakmici razbio Atalantu 4:0 u utakmici 1. kola skupine C Lige prvaka.

Momčad Nenada Bjelice nije imala jednu slabu kariku, a titulu igrača utakmice odnio je Mislav Oršić. Sjajno Dinamovo lijevo krilo, koje je "luđak" Bjelica samo za ovu utakmicu prekomandirao u špicu, zabilo je hat-trick i postao prvi igrač nakon Sammira u Malmöu koji je u novinama dobio savršenu ocjenu 10.

Oršić je prije godinu i pol nogomet igrao u Južnoj Koreji, figurativno i doslovno tisućama kilometara dalje od Lige prvaka i hrvatske reprezentacije. Danas konkurira za titulu igrača kola u najskupljem nogometnom natjecanju u Europi i član je reprezentacije.

"Ne znam stvarno što bih vam rekao, taj moj nogometni put je jako čudan. Ali valjda je moralo tako biti. Pamtit ću tu desetku u novinama, a mama je već najavila da će izrezati to iz novina i sačuvati. Vjerojatno će uramiti, poznavajući je. Jutros kad sam se probudio baš sam se jako dobro osjećao. Nitko od nas nije baš spavao previše, teško je nakon toliko uzbuđenja i emocija. Ali kad smo se našli ujutro u svlačionici, svi su bili baš dobre volje i nasmijani. Još ne možemo vjerovati da smo tako dobro prošli", rekao nam je Oršić.

Nenad Bjelica odlučio je za jednu od najvažnijih Dinamovih utakmica u novijoj povijesti potpuno ispremiješati sastav. Dinamov trener odlučio je iznenaditi Atalantu sustavom 3-5-2 koji Dinamo pod njegovim vodstvom nikad nije igrao. Golemi rizik pokazao se dobitnom kombinacijom.

Začudili se kad su čuli za 3-5-2

"Malo sam se začudio kad nam je trener rekao da ćemo tako igrati. Nisam bio siguran hoćemo li čitavu utakmicu tako stajati ili samo u nekim fazama. Nismo ga puno ni vježbali, samo jedan trening smo odradili u tom sistemu, ali je odmah kliknulo. Ne sjećam se kad sam zadnji put igrao špicu, možda davno u Interu. Iznenadili smo Atalantu. Pa oni nisu znali što im se događa... Nisu znali kako se braniti, kako napadati, a mi smo to odlično iskoristili. Nismo im dali da se razmašu, nismo im dali disati. Djelovali su uplašeno, u strahu da nešto ne zeznu, a onda teško možeš nešto prema naprijed napraviti. Bili su nemoćni", rekao je Oršić koji se nakon utakmice kratko vidio i s Marijom Pašalićem, suigračem iz reprezentacije:

"Naravno da je bio tužan nakon takvog poraza, ali nas je pohvalio i rekao da smo super odigrali".

Oršića i suigrače u subotu čeka gostovanje u Varaždinu. Nakon toga Karlovac u Kupu, pa Lokomotiva i onda teško gostovanje kod Manchester Cityja.

"Daleko je još ta utakmica. Da smo remizirali ili izgubili od Atalante, bilo bi nam puno teže. Ovako nam se skupina malo otvorila, a svima smo pokazali da možemo biti konkurentni na ovako zahtjevnom nivou", zaključio je Dinamov junak.

Pročitajte više