DINAMO I RIJEKA U EUROPA LIGI

Evo koga Dinamo i Rijeka danas mogu izvući u Europa ligi

Foto: Getty Images/Guliver Image

DINAMO i Rijeka plasirali su se u skupine Europa lige pa će Hrvatska prvi put od 2017. godine imati dva predstavnika u skupinama europskih natjecanja.

Dinamo je očekivano s 3:1 u play-offu pobijedio Floru, a Rijeka je napravila pravu senzaciju i u Danskoj pobijedila Kopenhagen 1:0.

Ždrijeb skupina održat će se u petak u 13 sati u Nyonu. Dinamo će biti u drugoj, a Rijeka u četvrtoj jakosnoj skupini. Da je još samo jedan nositelj ispao, Dinamo bi senzacionalno bio u prvoj jakosnoj skupini budući da su ispali Basel, Sporting, Kopenhagen, Wolfsburg i Viktoria Plzen.

Dinamo ne može za Zvezdom, ali može Rijeka

Dinamo je tako izbjegao Crvenu zvezdu, koja se ugurala u drugu skupinu, i dva češka kluba, ali mu i dalje prijete velikani iz prve jakosne skupine poput Arsenala, Tottenhama, Napolija, Sportinga ili Leverkusena.

Rijeka može izvući strašno tešku skupinu, ali, uz malo sreće može izvući i skupinu u kojoj se može igrati.

U trećoj su Leicester, Real Sociedad i Hoffenheim, a u četvrtoj, u kojoj je Rijeka, neugodni klubovi poput Lillea i odličnog belgijskog Charleroija.

Sve utakmice Dinama i Rijeke u Europa ligi prenosit će Arenasport, a prvo kolo igra se za tri tjedna. Utakmice će se igrati u 19 sati ili u 21:05.

Raspored utakmica Europa lige:

1. kolo - 22. listopada

2. kolo - 29. listopada

3. kolo - 5. studenoga

4. kolo - 26. studenoga

5. kolo - 3. prosinca

6. kolo - 10. prosinca

Pročitajte više