Hrvatska košarkaška reprezentacija

Evo kojih 12 igrača je Mulaomerović odabrao za Sloveniju

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

HRVATSKA košarkaška reprezentacija u četvrtak od 20:15 gostuje kod Slovenije u kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo. Izabranici Damira Mulaomerovića u nezahvalnoj su poziciji jer u zadnja dva kola ulaze kao posljednji u grupi te će loviti pobjede protiv Slovenije i Finske kako bi izborili plasman u idući dio kvalifikacija, u koji idu prve tri ekipe iz skupine.

Damir Mulaomerović na put u Sloveniju poveo je svih 16 igrača s priprema, ali morao je odabrati njih 12 koji će konkurirati za nastup na parketu ljubljanske dvorane Stožice. Otpali su Mate Kalajžić, Sven Smajlagić i Dario Drežnjak, kao i Ivan Ramljak zbog ozljede. 

Popis za Sloveniju:

Toni Perković
Goran Filipović

Roko Prkačin
Mario Hezonja
Lovro Gnjidić
Tomislav Zubčić
Dragan Bender
Mateo Drežnjak
Roko Rogić
Ivica Zubac
Ante Toni Žižić
Bojan Bogdanović

Mulaomerović: Čeka nas velika utakmica, jaka Slovenija i Dončić

"Za mene je najbitnije da smo spremni onoliko koliko je moguće. Jedino mi je žao da nismo imali Bojana i Zupca duže. Dečki su spremni, znamo što nas čeka - velika utakmica, jaka Slovenija, Luka Dončić… Vjerujem u ove dečke, a ono što tražim od njih je da daju svoj maksimum, na tragu onoga što smo radili u Švedskoj zadnjih dvadeset minuta i dva produžetka, da ostavimo srce na parketu, i to je ono što nas može dovesti u pozitivnu situaciju", rekao je izbornik Mulaomerović i dodao:

"Već smo tada bili u dosta teškoj situaciji, izvukli smo se, a sad imamo i Bojana i Zupca i Žižu. Možemo se nadati dobroj igri i, što je meni kao treneru bitno, da smo na terenu kompaktni, da defanzivno dobro reagiramo. Sigurno je da i Slovenija ima pritisak pobjede jer svaka od ovih utakmica može odlučiti o tome tko ide dalje."

O Dončiću: "Radi se o sjajnom igraču pa svi postavljaju to pitanje. Individualnom i timskom obranom pokušat ćemo ga zaustaviti ili prisiliti na što više loših šuteva. Zbog svojeg talenta i svega onoga što on pruža u NBA-u i u svojoj reprezentaciji, čini sve boljima. Bit će teško, no jako smo motivirani. Možda je i bitnije da ostale njihove igrače ne pustimo da se razvijaju, ima tu dosta jakih pojedinaca, tako da ne bih rekao da treba zaustaviti samo Dončića."

 

Pročitajte više