Evo koliko će Kevin Theophile-Catherine zarađivati u Dinamu

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

KEVIN THEOPHILE-CATHERINE se vraća u Dinamo, objavio je klub. Potpisao je ugovor do kraja sezone. Do zimske stanke konkurirat će za prvenstvo i Kup, dok bi u europskim dvobojima pravo nastupa stekao na proljeće prođe li Dinamo u nokaut-fazu Konferencijske lige. Theophile je u Dinamo stigao u ljeto 2018., kada je došao iz francuskog St. Etiennea kao slobodni igrač. Na kraju prošle sezone postao je slobodan igrač, no ostao je trenirati s Dinamom neko vrijeme.

Povratak u Dinamo znači i novi ugovor s puno manjom plaćom. Prije pet godina potpisao je s Dinamom ugovor po kojem je zarađivao 900 tisuća eura godišnje, odnosno 75 tisuća eura mjesečno. Novi ugovor donijet će mu plaću od 20 tisuća eura mjesečno. Theophile je, dakle, od Dinama već zaradio četiri i pol milijuna eura od plaće.

Francuski stoper (33) je za Plave odigrao ukupno 153 utakmice i bio je standardan član Bjeličine momčadi koja je uspjela prezimiti u Europi nakon pola stoljeća. No kroz posljednju sezonu i pol je pao u drugi plan te se čekao kraj njegovog ugovora.

 

Pročitajte više