Evo koliko Dinamu nedostaje do naslova prvaka

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
 

PET KOLA prije kraja prvenstva Dinamo na vrhu Prve HNL ima 69 bodova, osam više od Hajduka i devet više od Rijeke.


Pobjedom 1:2 u jučerašnjem derbiju na Poljudu Modri su se približili novom naslovu prvaka, a do kraja bi ga samo čudom mogli ispustiti.

 

Dinamo bi već s pobjedama u sljedeće tri utakmice potvrdio naslov prvaka, a možda će mu biti potrebno i manje. Za titulu mu trenutno treba još sedam bodova. 

Dinamo ima naizgled lak posao do kraja, ali to ne znači da će tako i biti. Čekaju ih gostovanja kod Slaven Belupa, Lokomotive i Rudeša, a u posljednjem kolu domaći okršaj s Interom, koji je Modrima otkinuo dva boda prije dva tjedna. Lokomotiva je ove sezone senzacionalno srušila Dinamo prvi put u povijesti, Rudeš je ove sezone rušio Rijeku i Hajduk, a Belupo je lani odlučio borbu za naslov upravo pobjedom protiv Dinama u posljednjim kolima. No, koje su šanse da povijest ponovi?

Hajduk je jučer propustio veliku šansu uključiti se u borbu za naslov, a do kraja će imati vrlo težak posao u borbi za drugo mjesto. Ako Dinamo kiksa u sljedećem kolu protiv Rijeke, Splićani bi se pobjedom u Koprivnici sljedećeg vikenda vratili na -5 od Dinama, ali do kraja ih čekaju gostovanja kod Rudeša i Istre, koji se grčevito bore za ostanak, te derbiji kod kuće s Osijekom i u gostima kod Rijeke u posljednja dva kola. Ostvari li Hajduk takav pobjednički niz, imat će što slaviti neovisno o raspletu borbe za titulu.


Rijeka još ima matematičke šanse obraniti naslov, ali bit će to nemoguća misija, čak i ako sruši Dinamo za pet dana.

Pod uvjetom da Dinamo izgubi, Rijeka bi stigla na šest bodova do vrha i mora se nadati kiksu rivala na malim utakmicama kako bi u posljednjem kolu protiv Hajduka imala priliku proslaviti naslov na svojoj Rujevici.


RASPORED DO KRAJA SEZONE


DINAMO
 

28.4. DINAMO - RIJEKA
  4.5. Slaven - Dinamo
  8.5. Lokomotiva - Dinamo
14.5. Rudeš - Dinamo
19.5. DINAMO - INTER

HAJDUK
 
29.4. Slaven - Hajduk
  6.5. Rudeš - Hajduk
 9.5. Istra - Hajduk
13.5. HAJDUK - OSIJEK
19.5. Rijeka - Hajduk

RIJEKA
 
28.4. Dinamo - Rijeka
  4.5. Lokomotiva - Rijeka
 8.5. RIJEKA - INTER
13.5. Cibalia - Rijeka
19.5. RIJEKA - HAJDUK
 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više