UFC 252

Evo koliko je Miočić zaradio od pobjede nad Cormierom

Foto: Getty Images/Guliver Image

STIPE MIOČIĆ je jutros na UFC-u 252 u Las Vegasu sudačkom odlukom pobijedio Daniela Cormiera i obranio titulu teškaškog prvaka.

UFC je nakon borbe proglasio Miočića najvećim teškašem u povijesti, a sljedeći protivnik 37-godišnjem Amerikancu hrvatskih korijena bit će Francis Ngannou. Još nije poznato kad će se ta borba održati.

Miočić i Cormier bili su, naravno, borba večeri na zatvorenom eventu u Las Vegasu, a Miočiću je pobjeda donijela 750.000 dolara i još 40.000 na ime bonusa od sponzora. Cormier je zaradio 530.000 dolara, a isplata je bila ista i prošle godine.

Manje nego prošle godine

No, to je puno manje od njihova zadnjeg susreta u Anaheimu. Tad su dijelili i dio prihoda od prodanih ulaznica kojeg ovaj put nije bilo budući da zbog koronavirusa navijači nisu mogli u dvoranu.

Osim toga, Cormier i Miočić neće dobiti isti postotak od PPV-a (pay-per-view). UFC je taj postotak odlučio znatno smanjiti u jeku epidemije covida-19 i borci će dobiti određeni iznos samo ako prihod od PPV-a bude prema očekivanja. Taj postotak još nije poznat, a UFC će ga objaviti naknadno.

Pročitajte više