Evo koliko su zaradili prvaci Europe u vaterpolu

Foto: EPA

HRVATSKA vaterpolska reprezentacija izgubila je u finalu EP-a od reprezentacije Španjolske 11:10. Hrvatska tako nije uspjela doći do treće titule prvaka Starog Kontinenta, dok je Furiji ovo prvi naslov prvaka Europe. Naslov europskog prvaka španjolskim je vaterpolistima donio i izravnu kvalifikaciju za ovogodišnje Olimpijske igre u Parizu.

Nije im donio neki velik novac. Španjolski reprezentativci i stručni stožer podijelit će tek 40 tisuća eura, kolika je glavna nagrada za osvajanje ovog Europskog prvenstva. Budući da se radi o timu od oko 20 ljudi, kad bi se nagrada dijelila na jednake dijelove, ispada da bi svatko od njih zaradio oko 2000 eura. Nije poznato koliko je zaradila drugoplasirana momčad Hrvatske.

Sljedeći mjesec je Svjetsko prvenstvo

Već 5. veljače započinje Svjetsko prvenstvo u katarskoj Dohi. Hrvatska je u skupini sa Španjolskom, Australijom i Južnoafričkom Republikom te je velik favorit za prolazak skupine. Hrvatska Svjetsko prvenstvo otvara 5. veljače protiv Australije u devet sati po našem vremenu.

Dva dana poslije igra derbi protiv Španjolske od 19 sati, a 9. veljače igra protiv JAR-a od 17:30. Hrvatska je posljednji put osvojila svjetsko zlato 2017. godine u Mađarskoj. Hrvatska i Španjolska tako će odigrati i treću utakmicu u samo mjesec dana na velikim natjecanjima. U prvoj je bila bolja Hrvatska nakon peteraca, a onda su Španjolci uzvratili pobjedom u finalu Eura.

Pročitajte više