Esport

Evo što engleski reprezentativac želi od nove FIFA-e

Screenshot: EA Sports

25-GODIŠNJI veznjak engleske reprezentacije i Manchester Uniteda Jesse Lingard na svom je službenom Twitter profilu zatražio od EA Sportsa da mu u novoj FIFA-i frizuru naprave kako spada. Lingard nije zadovoljan svojom frizurom u igri pa je tvorcima najpopularnije nogometne igre spočitao i to što u FIFA serijalu već "99 godina" ima istu frizuru. 

>Je li videoigra tajna uspjeha engleske reprezentacije?

>Treba li nas uvrijediti Griezmannovo slavlje nakon pogotka u finalu?

"Možete li mi sada promijeniti frizuru molim vas, već 99 godina u vašoj igri imam istu", uz hrpu je emotikona na Twitteru napisao Lingard označivši službeni profil EA Sports FIFA-e. Lingard je tako još jednom pokazao kako je igračima stalo kako izgledaju i kakve ocjene imaju u igri. Lingard se ubraja u mlađu generaciju nogometaša koji redovito igraju videoigre i to bez problema javno ističu. Lingard je to pokazao i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji kada je pogodak Panami proslavio uz ples iz najpopularnije igre na svijetu Fortnite. Lingard je jedan od predvodnika mlade Engleske koja je u Rusiji osvojila četvrto mjesto nakon što su doživjeli poraz od Hrvatske u polufinalu, odnosno od Belgije u borbi za treće mjesto. 

 

Borbu s EA Sportsom vezanu uz izgled u FIFA-i vodio je i Sami Khedira, koji je želio da mu napokon promijene izgled u igri nakon što je ošišao dugu kosu. Khediri je zahtjev naknadno ispunjen, a on je tada obećao kako kosu nikada neće obojiti u plavo kako ne bi dodatno otežavao posao ljudima koji rade na razvoju i održavanju FIFA igara. EA Sports posljednjih godina skenira lica nogometaša u 3D-u te ih uz obradu na taj način dodaje u igri. Pravo je čudo što i dan danas neki uspješni i popularni nogometaši uopće ne liče na sebe. 

Podsjetimo, FIFA 19 izlazi 28. rujna, a tijekom navedenog mjeseca bit će dostupna i igriva demo verzija igre. 

Pročitajte više