Evo što je Ante Čačić rekao nakon ispadanja od Čileanaca

Foto: Hina

U NIKAD nevažnijoj utakmici na nikad nevažnijem turniru, Hrvatska je u Kini protiv Čilea odigrala 1:1. Južnoamerikanci su poveli u 18. minuti golom Pinaresa, a Andrijašević je izjednačio 11 minuta prije kraja, nakon čega su Čileanci slavili nakon boljeg izvođenja penala.

U sastavu u kojem sigurno više nikad neće zaigrati, Čačićeva momčad prvi udarac u okvir uputila je tek u 70. minuti, a do tada ju je Dinamov golman Dominik Livaković sjajnim obranama držao u igri. Promašili su Čileanci svašta, ali na kraju su ipak ušli u finale, u kojem će igrati protiv Islanda.

"S obzirom na protivnika i važnost utakmice, zadovoljan sam načinom na koji smo igrali nakon samo jednog zajedničkog treninga. Čile se duže pripremao i čestitamo im na plasmanu u finale. Moglo je sve skupa drukčije završiti, ali na kraju je presudila sreća", rekao je hrvatski izbornik nakon utakmice.

Hrvatska će u subotu protiv Kine igrati za treće mjesto koja je dugo odolijevala Islanđanima, ali na kraju je izgubila 2:0.

"Moram priznati da su me ugodno iznenadili kako su igrali prvih sat vremena. Ali Island je ipak puno iskusniji i okrenuo je utakmicu u svoju korist. Prvo moramo vidjeti u kakvom su stanju igrači nakon utakmice protiv Čilea. Kinezi su imali dan odmora više, a igračima ću pokušati ukazati na najveće slabosti u njihovoj momčadi", zaključio je Čačić.

Pročitajte više