Evo što je Čop rekao nakon što je hat-trickom slomio Dinamo

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DUJE ČOP (33) postigao je hat-trick u pobjedi Lokomotive protiv Dinama (3:0) u zaostaloj utakmici SuperSport HNL-a. Iskusni napadač zabijao je u petoj, sedmoj i 87. minuti, čime je Dinamu nanio četvrti poraz ove sezone, u kojoj se s Hajdukom i Rijekom bori za naslov prvaka.

Čop je u srijedu, dan nakon velikog slavlja, dao izjavu za HRT. "Normalno da sam presretan. Prvo zbog ekipe jer smo naporno radili tijekom priprema. Znamo da smo se dobro spremali i bili smo puni samopouzdanja. Trener nam je pripremio taktiku i uvjerio nas da to možemo. Na kraju je ispalo najbolje po nas", izjavio je Čop, kojemu su to bili prvi golovi u ovoj sezoni HNL-a. Dosad je upisao osam nastupa.

Čop o pobjedi nad Dinamom

Evo što je napadač Lokomotive Duje Čop izjavio dan nakon što je hat-trickom srušio Dinamo ⚽👇

Objavljuje HRT Sport u Srijeda, 24. siječnja 2024.

Čopov četvrti hat-trick u HNL-u

Bio je to četvrti hat-trick za Čopa u HNL-u. Protiv Rijeke je 17. veljače 2013. postigao prvi hat-trick, drugi je zabio Slaven Belupu 8. ožujka 2014., a treći je upisao protiv Zadra 2. kolovoza 2014. godine. Dakle, Čop je posljednji hat-trick u HNL-u upisao prije skoro deset godina.

Nije mu ovo ni prvi put da je srušio Dinamo. Prošle sezone je u dresu Šibenika izbacio Dinamo iz SuperSport Hrvatskog kupa. Tada je u 93. minuti zabio za preokret i pobjedu 2:1 u polufinalu. Naravno, treba istaknuti i da se Čop prošle sezone vratio u HNL, u kojem je najbolje igrao baš za Dinamo.

Čop je zabio 61 gol za Dinamo

Čop je za Dinamo sakupio 124 nastupa, zabio je 61 gol i upisao 19 asistencija. Bio je prvi strijelac HNL-a u sezoni 2013./2014. U karijeri je igrao i za Hajduk, gdje je prošao i nogometnu školu. Poljud je zamijenio portugalskim Nacionalom 2008. godine, ali se bio vratio već sljedeće godine. Nakon dvije godine otišao je u gradskog rivala RNK Split, odakle je 2012. otišao u Dinamo.

Dinamo ga je 2015. posudio talijanskom Cagliariju, koji ga je po isteku posudbe kupio za dva i pol milijuna eura. Igrao je još za Standard iz Liegea, Malagu i Sporting Gijón. U Dinamo se vratio 2021., nakon čega su slijedile posudbe slovenskom Celju i Šibeniku. 

Pročitajte više