Evo tko je proglašen najboljim igračem finala između Hrvatske i Egipta

Foto: Matija Habljak/Pixsell

HRVATSKA je preokretom protiv Egipta (4:2) osvojila ACUD kup u Kairu. Finale je izborila pobjedom protiv Tunisa nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca (0:0, 5:4), dok je Egipat susret za naslov prijateljskog turnira u Kairu izborio pobjedom 1:0 protiv Novog Zelanda.

U finalu je Egipat poveo golom Remija Rabije, a onda je Nikola Vlašić sjajnim udarcem u 21. minuti izjednačio. Vodstvo Hrvatskoj donio je Bruno Petković u 57. minuti nakon kornera Luke Modrića, a pobjedu su potvrdili Andrej Kramarić i Lovro Majer u završnici utakmice.

Najboljim igračem finala proglašen je Modrić, veznjak Reala koji je u 39. godini i 174. utakmici s Hrvatskom konačno osvojio trofej s reprezentacijom. Modrić je do njega vodio Hrvatsku briljantnim nastupom u finalu protiv domaćina. Igrao je samo sat vremena, ali je namjestio dva gola za pobjedu 4:2. 

Prije toga Modrić je igrao i u prvoj utakmici, u kojoj je Hrvatska dobila Tunis na penale 5:4. U toj utakmici najboljim je proglašen Ivica Ivušić, junak raspucavanja u kojem je obranio čak tri jedanaesterca.

Pročitajte više