Evo zašto će Hrvatska pobijediti Portugal!

Foto: Twitter

KRVAVI RATNIK Vedran Ćorluka, odnosno njegova glava oblivena krvlju i kasnije obložena zavojima te konačno zaštićena vaterpolskom kapicom, scena je koja se najviše urezala u pamćenje ne samo hrvatskih navijača na Euru.

Svaka čast Modrićevoj golčini, Perišićevom probijanju najboljih svjetskih golmana, Srninim prodorima i Subašićevom skidanju Ramosovog penala, ali Ćorlukina krv nakon lakta u glavu protiv Turske i inzistiranje da se što prije vrati u borbu, pa zatim novi zavoji na utakmici sa Češkom, te konačno, vaterpolska kapica koju je tada i protiv Španjolske nosio kako bi zaštitio ozljeđenu glavu i usprkos svemu igrao, simboliziraju borbenost i srčanost koju hrvatski reprezentativci konačno pokazuju na velikom natjecanju.
 
Jer u kvalifikacijama za SP, pa zatim na Mundijalu u Brazilu, te putem do aktualnog Eura, nismo se od njih baš nagledali "krvi i znoja", što se onda vidjelo na igrama i rezultatima.
 
Ali, na EP-u u Francuskoj, igrači Hrvatske ginu za svaku loptu i jedni za druge, što im se itekako vratilo, pa su natjecanje u skupini završili na prvom mjestu, ispred aktualnog prvaka Europe.
 
U osmini finala čeka ih "One man band". Za razliku od momčadske Hrvatske, na Euru bez zvijezda i privilegiranih te pune fajtera, s druge strane je Portugal, gdje je aposlutno sve podređeno najboljem strijelcu i igraču Cristianu Ronaldu i koji nema obaveza, "samo" zabijati.
 
Kao što je poznato, Ronaldo nije baš jedinica za borbenost, ali itekako je za simuliranje i žicanje prekršaja, kartona i penala od sudaca, pa se Twitterom proširila montaža kojom se pokazuje najveća razlika između Ćorlukine Hrvatske, krvave od borbe i Ronaldovog Potugala, uvijek spremne na bacakanje po terenu i sakrivanje. 
 

Pročitajte više