LIGA PRVAKA

Evo zašto je Rakitić u pravu kada kaže da je Neuer donio Bayernu Superkup

Foto: EPA

"VIDJELI smo danas koliko je Neuer bitan za Bayern. Imali smo dvije velike šanse za vodstvo, ali on ih je zaustavio", bio je komentar Ivana Rakitića nakon što je njegova Sevilla izgubila 2:1 nakon produžetaka od Bayerna u utakmici za europski Superkup.

Legenda Seville nije istaknula Lewandowskog, Mullera ili strijelce Goretzku i Martineza, nego Bayernovog čuvara mreže. I doista ju je spektakularno sačuvao. Završnicu regularnog dijela utakmice te početak produžetaka obilježile su dominacija Bayerna, ali i dvije velike prilike Seville. Osvajač Europa lige sjajno se branio i na tome je temeljio spomenute šanse, koje je morao iskoristiti. 

Oba puta to joj nije uspjelo zbog Manuela Neuera. Prvi put Sevilla se sjajno otvorila iz bloka u 88. minuti tako što je Jesus Navas jurnuo u kontru i poslužio Youssefa En-Nesyrija samog pred golom. Neuer mu izlazi u susret i u situaciji jedan na jedan rukom u padu brani prizemni udarac. 

U 92. minuti En-Nesyri probija ofsajd-zamku, opet izbija pred Neuera i puca, ali Bayernov vratar sada u bezizlaznoj situaciji brani nogom, a lopta odlazi u stativu. Lopta se odbija prema napadaču Seville, ali se Bayernov golman doslovno baca glavom na njegovu kopačku te tako opet spašava gol. 
 

► KLIKNI OVDJE I OVDJE TE POGLEDAJ NEUEROVE OBRANE

*Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale.

Pročitajte više