Evo zašto se Hrvatska ima pravo nadati da će protiv Danske igrati za četvrtfinale

Foto: Guliver

HRVATSKA rukometna reprezentacija protiv Danske od 20:30 igra zadnju utakmicu druge faze SP-a u Egiptu.

Nakon poraza od Argentine Hrvatska više ne ovisi o sebi. Čak i pobjeda protiv Danske neće je voditi u nokaut-fazu ako Katar u utakmici od 18 sati ne sruši Argentinu.

Ipak, šansa postoji. Danska reprezentacija je poharana virozom i njihov izbornik Nikolaj Jakobsen nekoliko sati prije utakmice nema pojma tko će mu od igrača uopće biti spreman da istrči na parket.

Hrvatskoj treba i pomoć Katara, koji također igra i za sebe. Naime, u slučaju da Katar pobijedi Argentinu, a Hrvatska ne pobijedi Dansku, srebrni s Mundijala 2015. idu dalje.

Povijest međusobnih dvoboja Katara i Argentine ide debelo na stranu arapske momčadi. Katar je rušio Argentinu u posljednjih šest dvoboja, i to tri puta na velikim natjecanjima te tri puta u prijateljskim ogledima.

Katar je na Olimpijskim igrama 2016. godine slavio 22:18, zatim 2017. godine na Svjetskom prvenstvu 21:17 te još jednom na svjetskoj smotri dvije godine kasnije 26:25. Posljednju prijateljsku igrali su prije svega mjesec dana i tada je Katar slavio 24:22.

Odlična vijest za Katar, ali i za Hrvatsku, je povratak možda i najveće zvijezde, Rafaela Capotea. Rođeni Kubanac se u reprezentaciju vratio u zadnjoj utakmici u kojoj je zabio devet golova.

Katar je kao domaćin SP-a 2015. osvojio srebrnu medalju izgubivši u finalu od Francuske. Lijevi vanjski Capote bio je jedan od nositelja igre te reprezentacije, baš kao i Daniel Šarić te Hamad Madadi, koji su još uvijek u sastavu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više